• Checkout
  • My Account

0 tétel

  • Kezdőoldal – termékajánló
  • Webáruház
  • Vegan, Keto, Paleo BREAD BAKING MIX
  • Alapreceptek Lisztvarázshoz
  • Hol kapható?
  • Szállítási információk
  • Bemutatkozás
  • Mézes-mustáros csirkecomb fokhagymás spenótgombócokkal Posted október 10, 2015

    Off

    spenotgomboc_lisztvarazs

    A spenótgombócok annyira finomak, hogy a spenótellenes tábor is beadhatja derekát ;-)

    Hozzávalók 4 személyre:

    8 db csirke alsócomb

    2 ek méz

    2 ek dijoni mustár

    0,5 dl olíva olaj

    spenótgombóchoz:

    300 g fagyasztott spenótlevél

    4 db tojásfehérje

    150 g PaleoLét Lisztvarázs

    2 púpozott tk só

    2-3 nagy gerezd fokhagyma

     

    Elkészítés:

    1. Fogyasztás előtti este pácold be a combokat a méz-mustár-olaj keverékébe.

    2. Szintén előző este vedd ki a fagyasztóból a hűtő részbe a spenótleveleket.

    3. Másnap a combokat sózd be, majd 180 fokos, légkeveréses sütőben süsd lefedve 45 percig, majd további 15-20 perc alatt fedés nélkül süsd készre.

    4. A hús tepsiben visszamaradt zsírját higítsd kókusztejszínnel és sűrítsd – mennyiségétől függően – 0,5-1 ek Lisztvarázzsal, majd folyamatos keverés mellett melegítsd össze.

    5. A spenótleveleket késes apriítóban törd össze, majd mehet hozzá a tojásfehérje, só, zúzott fokhagyma és a lisztvarázs. Homogenizáld.

    6. Forrásban lévő sós vízbe kanalazz gombócokat, majd miután feljött a víz felszínére, 1-2 perc múlva szürheted is. Ezt követően a leszűrt gombócok mindkét oldalát forró kókuszolajban süsd ropogósra. Vigyázz, jól csöpögtesd le a kifőtt gombócokat, hogy ne pattogjon az olaj!

    7. Ha időt spórolnál és kihagynád a főzést és csak forró olajban sütnéd ki a gombócokat, bátran tedd meg, úgy is nagyon fincsi  ;-)

     

     

  • Adatkezelési tájékoztató
  • Általános szerződési feltételek
  • Rólunk írták
  • Kapcsolat
  • Rendelését elküldtük
  • Jelszó megváltoztatása

  • Kezdőoldal
  • Általános szerződési feltételek
  • Webshop
  • Kapcsolat

© 2016 | Az oldal üzemeltetője: AttikaSites | Minden Jog Fenntartva |