Az aranygaluska készítését nyugodtan beillesztheted a hétköznapokba, hisz nem kell kelesztened és többféle lisztet méricskélned. Az elkészítési ideje nem több 40 percnél :-)
Hozzávalók 10 adaghoz, 22 cm átmérőjű formához:
(kisebb adagban is elkészíthető, akkor vagy használj kisebb formát vagy szorosan halmozd a nagyobb forma közepére)
Tésztához:
4 db közepes méretű tojás
100 g reszelt alma
70 g eritrit
260 g PaleoLét Lisztvarázs
9 g PaleoLét sütőpor
4 ek kókusz olaj
Diószóráshoz:
kb. 10 ek eritrittel elkevert darált dió
Vaníliasodóhoz:
7 dl kókusz tej
75 g eritrit
1 tasak PaleoLét vanília puding
Elkészítés:
1. Melegítsd elő a sütőt 180 fokra, légkeverésre
2. Keverd össze a tészta hozzávalóit
3. Olajos kézzel formálj max. pinponglabda nagyságú golyókat.
4. Helyezd őket 22 cm átmérőjű szilikonos vagy sütőpapírral bélelt tortaformába szorosan egymás mellé
5. Locsold meg a tetejüket kókuszolajjal, majd szórd meg eritrites dióval
6. Süsd készre 25 perc alatt
7. Míg sül a tészta, készítsd el a sodót a pudingporból hagyományos módon a leírt adagok alkalmazásával.
8. Tálald a tésztát vaníliasodóval nyakonöntve :)
Off