2010-ben autoimmun betegségeket diagnosztizáltak nálam. A hagyományos orvoslás által kínált lassú gyilkos protokolltól elfordulva, a paleolit táplálkozást választottam. Az én diagnózisommal majdnem egy időben kislányomnál ételallergiát és ételintolarenciát állapítottak meg. A diagnózisa alapján fogyasztható élelmiszerek összecsengtek a paleóval.
Ettől kezdve nem volt kérdés, hogy élhetővé és változatossá kell tennem az akkor 7 éves, iskolás gyermekem számára a paleolit táplálkozást. Rengeteg időt töltöttem a konyhában és laboratóriummá alakítottam :) napról napra egyre szuperebb ételek jöttek ki a kezeim közül. Főzőtanfolyamokat kezdtem el vezetni, receptjeim jelentek meg a Paleolit konyhamagazinban és írásaim a Paleolit életmódmagazinban, Paleolit főzőleckék címmel DVD-m jelent meg.
A mindennapi főzésben nagy segítséget jelentett, hogy a liszteket, szárazanyagokat előre összekevertem, elcsomagoltam és munka után hazaesve – éppen, amire szükségem volt – csak gyorsan összekevertem a folyékony hozzávalókkal és térültem-fordultam, már vehettem is ki a kenyeret, pizzát, muffint stb. a sütőből…és innentől már egy lépés volt, hogy a lisztkeverékeket másokhoz is eljuttassam. Magyarországon elsőként alkottam meg a búzaliszt teljes kiváltására alkalmas lisztkeveréket (Lisztvarázs), melyből minden, ami paleo elkészíthető. Így az az elképzelésem, hogy egyetlen lisztet elegendő legyen otthon tartani, ahhoz, hogy gazdaságosan, kényelmesen tegyünk az egészségünkért megvalósult! :-)
Kollégáimmal megállíthatatlanul, a minőségbiztosítást szemelőtt tartva fejlesztjük termékeinket, hogy minél élhetőbb legyen a hétköznapi rohanó világunkban az egészséges táplálkozás.
A boldog élet egyik alappillére az egészség. Az emberek többségének ez adott, melyet meg kell tanulni megőrizni a modern, gabona, – és finomított szénhidrát alapú, gyors ételekben gazdag táplálkozás kizárásával. Ehhez ajánlom jó szívvel a PaleoLét termékeket.
Jó egészséget kívánok!
Sinka Judit