Mit tud a termék?
Sokoldalú termék!
Készíthetsz belőle finom, puha házi fehér kenyeret, bagettet, zsemlét, pizzát, pogácsát, sütit. Nézz hozzá alább receptet
Összetevők: mandula liszt, kókusz liszt, arany lenmagliszt, rostkeverék(útiűmaghéj, bambusz), só, sütőpor(savanyúságot szabályozó anyag: borkősav, térfogatnövelő szer: nátrium-hidrogén-karbonát).
Kiadós!
Egy tasak liszt egy nagyobb, 18-20 szeletes, kb. 560 grammos kenyér elkészítéséhez elegendő. Fél tasak lisztből 3 db laktató zsemlét süthetsz pofon egyszerűen, mindössze 35 perc sütési idővel. Napokig jól tárolható vagy részben/egészben légmentesen (alufólia, folpack stb.) fagyaszthatod.
Szintén, mindössze fél tasak lisztből 30cm átmérőjű finom, ropogós pizzát süthetsz vagy 9 szelet sütit és 6 db pogácsát. Receptekért lapozz lefele.
Hozzávalók:
Elkészítés: Öntsd a tasak tartalmát egy tálba. Keverj el 330g meleg vizet és 3g almaecetet. Öntsd a lisztkeverékhez az ecetes vizet és 20g olíva olajat. Alaposan keverd össze. Nedves kézzel formázd és tedd sütőpapírral bélelt fémformába (20*11cm). 200 fokra előmelegített sütőben, légkeverésen süsd 50 percig. Majd 180 fokra mérsékelt hőmérsékleten, alsó-felső funkción további 20 perc alatt süsd készre. Vedd ki rácsra és teljesen hűtsd ki szeletelésig.
A jó végeredmény érdekében tartsd be a fent leírtakat. Olíva olajat és almaecetet használj. Ne keverd túlságosan sok ideg, mert tömör lesz és nem fog kellőképpen megemelkedni. Ne szilikon formába tedd a kenyeret, fontos a fémforma. Ha bizonytalan vagy a sütőd hőmérsékletében, használj sütőhőmérőt.
Tápanyagtartalom 1 szelet kb. 35g kész kenyér esetében:
Energia 375kJ/90,7kcal, Zsír 7g, Amelyből telített zsír 0,77g, Szénhidrát 1,5g, Amelyből cukrok 1,1g, Rost 3,8g, Fehérje 3,5g
Hozzávalók:
Elkészítés: Öntsd a tasak tartalmát egy tálba. Keverj el 165g meleg vizet(kb. 60fok) és 1g almaecetet. Öntsd a lisztkeverékhez az ecetes vizet és 10g olíva olajat. Alaposan keverd össze. Mérleg segitségével vedd három egyforma részre. Nedves kézzel formázd zsemle alakra. Szórd meg magkeverékkel (öntsd a magokat egy tányérra és egyszerűen nyomd bele a bucik tetejét :-) ) Vágd be a tetejüket, majd 200 fokra előmelegített sütőben, légkeverés funkción süsd 15 percet, majd mérsékeld a hőmérsékletet 180 fokra, állítsd alsó-felső sütésre és süsd készre további 20 perc alatt. Vedd ki rácsra és hűtsd ki teljesen.
A jó végeredmény érdekében tartsd be a fent leírtakat. Olívaolajat és almaecetet használj. Ne keverd túlságosan sok ideg, mert tömör lesz és nem fog kellőképpen megemelkedni. Teheted a zsemléket lyukacsos zsemle-sütőformába is. Ropogósabb lesz a kérgük. Ha bizonytalan vagy a sütőd hőmérsékletében, használj sütőhőmérőt.
Tápanyagtartalom 1 db kb. 97g-os kész zsemle esetében:
Energia 1039kJ/249kcal, Zsír 19g, Amelyből telített zsír 2g, Szénhidrát 4,1g, Amelyből cukrok 3g, Rost 10,5g, Fehérje 9,7g (+szezámmag, lenmag szórás, ami elenyésző ch)
Hozzávalók:
Elkészítés: Önts fél tasak lisztkeveréket egy tálba. Keverd hozzá a fűszerkeveréket. Öntsd hozzá az olajat és a vizet. Keverd össze. Formázd korong alakúra, majd tapadásmentes sütőpapíron, óvatos mozdulatokkal nyújtsd 30 cm átmérőjűre. Tedd rá a kedvenc feltéted és süsd 220 fokra előmelegített sütőben, alsó-felső sütésen 20 perc alatt készre.
A jó végeredmény érdekében tartsd be a fent leírtakat. Ne keverd túlságosan sok ideg, mert tömör lesz és töredezhet nyújtáskor. A sütőpapírrral egyszerűen húzd át tepsire, így nincs fölösleges mosogatás. Lédúsabb feltétnél, emeld a sütési időt 2-3 perccel. Jó támpont, ha már pirul a sajt és intenzíven érzed a pizza illatát. Ha bizonytalan vagy a sütőd hőmérsékletében, használj sütőhőmérőt.
Tápérték adatok 50g(kb 1 szelet) feltét nélkül számolt pizzatésztára vonatkozóan: Energia 869kJ/210kcal, Zsír 18g, Amelyből telített zsír 2,2g, Szénhidrát 2,5g, Amelyből cukrok 1,7g, Rost 6,2g, Fehérje 5,8g
Hozzávalók:
Elkészítés: Öntsd a tasak tartalmát egy tálba. Add hozzá a sót. Keverd hozzá a folyékony hozzávalókat. Ha egynemű lett a tészta, csípj 10 db egyforma méretű pici gombócot. Sütőpapírra téve formázd meg oldalukat, szórd meg magvakkal(pl. len, szezám), rácsozd be, majd 180 fokra előmelegített, légkeveréses sütőben, 20 perc alatt süsd készre.
A jó végeredmény érdekében tartsd be a fent leírtakat. A jelölt alapanyagokat használd. Ne keverd túlságosan sok ideg, mert tömör lesz és nem fog kellőképpen megemelkedni. Felesleges a tésztát nyújtani, majd kiszúrni, egyszerűen az oldalukat kézzel picit szögletesre vagy gombölyűre formázzuk. Először szórd meg magvakkal, picit belenyomkodva a tésztába, hogy ne hulljon le, majd ezt követően rácsozd éles kést belenyomva.
Hozzávalók:
Elkészítés: Öntsd a tasak tartalmát egy tálba. Adagold hozzá a többi száraz hozzávalót. Majd keverd hozzá a folyékony hozzávalókat. Spatula segitségével keverd egyneművé. Simítsd a tésztát egy 20*20 cm-es sütőpapírral bélelt fém formába. Szórd meg a tetejét durvára tört dióval és süsd készre előmelegített sütőben, 180 fokon, légkeverésen, 30 perc alatt.
A jó végeredmény érdekében tartsd be a fent leírtakat. Ne keverd túlságosan sok ideg, mert tömör lesz és nem fog kellőképpen megemelkedni. A sütőformába enyhén vizes kézzel is belesimíthatod a tésztát (egyszerűbb). Az aprított diót picit nyomkodd a tésztába, hogy ne hulljon le róla sütést követően.