Az autentikus burgonyás pogácsát anyukám nyújtotta és kiszúrta. Ezt a paleopogácsát kézzel formázzuk és zellerből vagy édesburgonyából készítjük. Készítése a hagyományostól nagyban eltér, viszont ez értékéből egyáltalán nem von le! Próbáld ki! :-)
Hozzávalók 4 fős adaghoz, kb. 30 db:
(kisebb adaghoz a hozzávalókat arányosan csökkentsd)
60 dkg zeller/édesburgonya
3 db közepes méretű tojás
20 dkg PaleoLét Lisztvarázs
Elkészítés:
1. A zellert tisztítást követően aprítsd fel, majd párold puhára sós vízben.
2. Szűrd le, hűtsd ki, majd adj hozzá 3 db közepes méretű tojást és turmixold össze.
3. Mehet hozzá a Lisztvarázs és a só.
4. Míg picit pihen a tészta forrósíts kókusz olajat, melybe mehet is a vizes kézzel lapított pogácsa.
5. Süsd mindkét oldalát aranybarnára.
Off