Ildikó készítette a Facebook Lisztvarázs alkotócsoportjában:
150 g darált kekszhez gyúrtam 250 g natúr gesztenyemasszát, rumaromát, 2 ek.poreritritet, 2 ek.növényi tejet. Ezt a „tésztát” belenyomkodtam egy jénai edénybe. 30 percig hűtöttem. A tetejét csokival márványosra díszítettem, majd beraktam a hűtőbe még egy fél órára.
Darált kekszhez recept:
Hozzávalók:
- 1 közepes méretű tojás (55 g),
- 25 g eritrit,
- 60 g Lisztvarázs, Tovább a vásárláshoz: 500g-os / 1000g-os / 2500g-os
- 1/2 tk PaleoLét sütőpor,
- 1 ek kókusz olaj
Elkészítés:
1. Keverjük össze a hozzávalókat, úgy, hogy a keverés végén adjuk hozzá a kókusz olajat.
2. Formáljunk belőle gombócot, csomagoljuk folpackba, majd pihentessük a hűtőben 20 percet.
3. Nyújtsuk ki kb. 0,3 cm-es vastagságúra, Lisztvarázzsal hintett nyújtófelületen.
4. Szúrjuk ki a tésztát, majd 175 fokos, légkeveréses sütőben, 6-7 perc alatt süssük készre.
5. Egy napig szárítjuk, majd ledaráljuk.
Off