Az októberi napsütés még érlelt jónéhány eperszemet a kertben, így az eperszemek és a télire eltett eperlekvár estek áldozatul a vasárnapi ebéd oltárán :)
Hozzávalók a tésztához:
16 dkg Lisztvarázs
1 p tk Sütőpor
20 dkg Eperlekvár
2,5 dkg Eritrit (mennyisége függ a lekvár édességétől)
Krémhez:
2 dkg kókusz liszt
2 g konjak liszt
1 csipet chili őrlemény
3 dkg eritrit
2 dl cocomas
1,5 dkg 20-22 %-os kakaó
Elkészítés:
1. A tészta hozzávalóit keverd össze, majd 175 fokos, légkeveréses sütőben süsd 25-30 perc alatt készre, majd hűtsd szobahőmérsékletűre.
2. A krém száraz hozzávalóit keverd össze, majd adagold hozzá a folyékony hozzávalókat gyors mozdulatokkal úgy, hogy a konnjak liszt egyenletesen dolgozhasson.
3. Az így elkészült krémet halmozd a tésztád tetejére, díszítsd eperdarabokkal és tedd hűtőbe tálalásig legalább 1 órára. Másnapra éri el a tészta a legjobb állagát!
Off