A tészta hozzávalói:
1 egész tojás (M)
2 fehérje (M)
150 g Lisztvarázs
3 g sütőpor
40 g eritrit
40 g lágy kókuszzsír
Töltelék hozzávalói:
50 dkg eper
50 dkg rebarbara
70 g eritrit
1 mk vanília őrlemény
A tészta hozzávalóit keverd össze, gyúrd egyneművé, majd tedd félre, míg elkészíted a tölteléket.
A töltelékhez az epret és a rebarbarát tisztítsd meg, vágd apró darabokra. Szórd rá az eritritet, alaposan keverd át, majd tedd félre.
Nekiláthatsz a tészta kinyújtásának. Ehhez a tészta 3/4-ét vedd(használj mérleget) a maradék 1/4-éből lesz a borító díszítés. Ha nincs kedved nyújtani a tésztát, nyugodtan tapicskold bele az előzőleg kókuszolajjal kikent formába. Ha nyújtanád, akkor Lisztvarázzsal alá-fölé lisztezett sütőpapíron tedd. A sütőpapír segítségével borítsd majd a formába.
A gyümölcsök időközben levet eresztettek. Öntsd le, majd kettő púpozott evőkanál Lisztvarázst keverj hozzá és mehet hozzá a vanília őrlemény is.Miután jól átkeverted mehet a tésztába.
A hátramaradt 1/4 tésztadarabot szintén nyújtsd ki akkorára, amekkora befedné a piténket. Az aljához hasonlatosan, lisztezve alul-fölül. Ha megvagy a nyújtással kör alakú formákat szúrj kí és körkörösen díszítsd vele a pitét.
Kend le vízzel elkevert tojássárgájával, majd mehet is a 175 fokra, alsó-felső sütésre előmelegített sütőbe 35-40 perce. Miután kihűl, teljesen bepuhul a tészta és szeletelheted is.
Off