Judit készítette a Facebook Lisztvarázs alkotócsoportjában:
Hozzávalók 9db 10*5cm-es táskához:
- 210g tojás(4M),
- 75g kókuszjoghurt (ALDI),
- 200g Lisztvarázs,
Tovább a vásárláshoz: 500g-os / 1000g-os / 2500g-os - 8g PaleoLét sütőpor,
- 3g só.
Elkészítés:
Töltelékhez cukormentes ketchup, puha füstölt kolbász, növényi sajt. A tészta hozzávalóit összekeverjük, 10 percet pihentetjük, amíg előkészítjük a tölteléket, amihez füstöltkolbászt apróra vágunk és violife növényi sajtot. A tésztát 1 ek lisztvarázzsal sütőpapíron néhány mozdulattal tapadásmentesre, nyújtáshoz előkészítve átgyúrjuk. 30×30 cm-esre nyújtjuk, 10×10-es négyzeteket vágunk. Felvert tojással a négyzetlapok széleit lekenjünk, egyik felére húzunk egy ketchup csíkot, kevés tölteléket halmozunk, ráhajtjuk a tésztalap másik felét, a tojásos széleknél összenyomkodjuk, villával kissé berácsozzuk, felvert tojással lekenjünk, 175 fokos sütőben, alsó-felső sütésen 20 perc alatt készre sütjük.
A forró csokihoz 15g PaleoLét csokoládé pudingport, 50g eritrittel kézi habverő segitségével elkevertem, adtam hozzá 50g PaleoLét belga csokipasztillát, majd közepes lángon felforraltam és már zártam is el.
Off