A rostban gazdag PaleoLét Lisztvarázs hozzáadásával készült fagyi igazán krémes állagú és laza szerkezetű. A cseresznyét bármilyen gyümölccsel helyettesítheted, arra figyelj, hogy ha édesebb gyümölcsöt használsz az eritritből használj kevesebbet.
Hozzávalók 8-10 gombóchoz:
20 dkg magozott cseresznye
2 dl Cocoland Bio kókusztejszín vagy egyéb zsíros paleo tej
4 dkg eritrit
1 dkg PaleoLét Lisztvarázs
Elkészítés:
A hozzávalókat mérd egy magasfalu tálba, majd botmixer segítségével aprítsd és keverd össze. Ezt követően 1-2 perc alatt főzd annyira össze, hogy elkezdjen sűrűsödni. Nem kell, hogy hosszú percekig forrjon! Hűtsd ki annyira, hogy fagyasztóba tehető legyen. Zárt edényben fagyaszd úgy, hogy legalább 2-3 órán át fél óránként nagyon-nagyon alaposan átkevered.
Hozzávalók 6 db tölcsérhez:
70 g tojásfehérje
1 dkg por eritrit (kávé darálón poríthatod)
3 dkg víz
Elkészítés:
- A tölcsérekhez a hozzávalókat összekeverjük, majd az ostyasütőre kanalazzuk úgy, hogy vékonyan, egyenletesen eloszlatjuk. Mikor a tészta már megpirult, a tölcsérformázó eszköz segítségével gyors mozdulatokkal rátekerjük a tölcsérformára, néhány másodpercig összenyomva tartjuk, majd levesszük a kész tölcsért és hagyjuk teljesen megszilárdulni.
- Amennyiben az ostyasütő felületén két sütőpapírlap közé kenjük a tésztát, akkor sokkal könnyebben, a sütőpapír segitségével tudjuk majd a tölcsérformára tekerni a forró tésztát, így kezünket a hőtől megkíméljük.
- Ostyasütő hiányában sütőben is tökéletes tölcsért süthetünk. Kenjük sütőpapírra a tésztát spatula segítségével kb. 15 cm-es kör alakban, majd 200 fokon 2 perc alatt süssük készre. Míg forró az előzőleg kúp alakúra formált, alufóliával bevont kartonpapírra tekerjük fel, majd néhány másodperc múlva húzzuk le.
Sztracsatella fagyi
Hozzávalók 15 gombóc fagyihoz:
2 dl víz
6 tojás sárgája
Elkészítés
- A fagylalthoz az összetevőket a tojássárgája kivételével összemelegítjük. A tojások sárgáját elkeverjük, nem kell felverni. A tejszínes melegített masszát fokozatosan, folyamatosan keverve a tojássárgájához öntjük. Az így kapott keveréket nagyon lassú tűzön, vagy gőzfürdőben krémesre főzzük. Akkor jó, ha a fakanalunk hátuljára tapad a krém. Vigyázva, hogy ne csapódjon ki a tojás.
- A krémet kihűtjük(akár vízfürdőben), majd hűtőben és fagyasztóban tovább hűtjük. A fagyasztóban 15 percenkén habverővel átkeverjük.
- Amikor kellően megdermedt, de még jól keverhető, a megolvasztott csokoládét a fagylalt folyamatos keverése közben hozzácsorgatjuk.
- Készülhet fagylaltgépben is. Ebben az esetben a gép kever helyettünk.
Off