Hunyd le a szeme és képzeld el a karácsonyi vásári forgatagban érezhető kürtőskalács illatát…Megvan??? Készítsd el paleósan otthon, majd vidd magaddal a vásárba ;-)
Noémi ezt is elkészítette nekünk!! Köszönjük!!! Többi fantasztikus receptjét itt olvashatjátok:
UPDATE ALUL, GÖRGESS LE!!! :-)
Hozzávalók a tésztához
4 db közepes méretű tojás
100 g reszelt alma
60 g eritrit
260 g PaleoLét lisztvarázs
2 tk PaleoLét sütőpor
4 ek olvasztott zsiradék
Hozzávalók az ízesítéshez
A forgatáshoz most fahéjas eritritet használtam, de legközelebb kipróbálom vaníliásan és diósan is a kürtőskalácsot! :)
ElkészítésA tészta elkészítéséhez a lisztet, sütőport, és az eritritet keverjük össze. A négy tojást verjük fel villával, majd keverjük hozzá a lereszelt almát, a négy evőkanál olvasztott zsiradékot ( én kókuszolajat használtam), és végül keverjük össze a száraz hozzávalókkal. Ezután formázzunk gombócot a tésztából, és tegyük hűtőbe legalább fél órára.Közben melegítsük elő a sütőt, és készítsük elő, amin szeretnénk megsütni a kalácsot! Lehet használni alufóliával bevont sörös dobozt, ebben az esetben négy kalács lesz ebből a tésztamennyiségből. Én üres papírtörlő gurigát vontam be alufóliával, így két óriás kalácsom lett.
Az alufóliával bevont gurigát kókuszolajjal megkentem, egy tálcára pedig fahéjjal elkevert eritritet öntöttem.
A tésztát a pihentetés után felezzük meg, és egyenként nyújtsuk ki téglalap alakúra tapadásmentes sütőpapír között.
Ezután szeljük fel őket 2 cm-es csíkokra, majd tekerjük fel a gurigákra a tésztacsíkokat. Nem baj, ha a tésztacsíkok között marad rés, mert forgatás és sütés közben teljesen elfognak tűnni.


UPDATE:
Betti, aki a ketogén-paleo irányvonalat követi, módosított a recepten és sütőformára is ad tippet. Próbáljátok ki így is ;-) Köszönjük Betti!
Alma helyett pont ugyanannyi főtt, turmixolt cukkinit tettem bele, mint amennyi az alma lenne.
1:4-es paleo dia wellness édesítőt használtam, az ugye 4x erősebb, mint a sima eritrit, abból így kellett 30g.
Még egy ötlet, ha italos fémdobozra tekered, akkor állítva is lehet sütni. Nem kell forgatni és szép egyenletes lesz.
Legközelebb csinálok eritrit szirupot és azzal kenegetem majd a külsejét(lehet úgy szép fényes lenne) és ha megsült, akkor fogom beforgatni cukros- dióba/fajéjba/stb
Vagy még jó lehet a külsejére a kókuszvirágból készített szirup (kókuszcukor+víz, +esetleg fahéj), mert az karamellizálódik is.
Off