Kérem az ajándékot!

  • Checkout
  • My Account

0 tétel

  • Kezdőoldal – termékajánló
  • Webáruház
  • Vegan, Keto, Paleo BREAD BAKING MIX
  • Alapreceptek Lisztvarázshoz
  • Hol kapható?
  • Szállítási információk
  • Bemutatkozás
  • Kürtöskalács Posted december 15, 2015 | Tags: paleo kürtöskalács

    Off

    DSC_0342Hunyd le a szeme és képzeld el a karácsonyi vásári forgatagban érezhető kürtőskalács illatát…Megvan??? Készítsd el paleósan otthon, majd vidd magaddal a vásárba ;-)

    Noémi ezt is elkészítette nekünk!! Köszönjük!!! Többi fantasztikus receptjét itt olvashatjátok:

    http://paleolet.blogspot.hu/

    UPDATE ALUL, GÖRGESS LE!!! :-)

     

     

     

    Hozzávalók a tésztához

    4 db közepes méretű tojás

    100 g reszelt alma

    60 g eritrit

    260 g PaleoLét lisztvarázs

    2 tk PaleoLét sütőpor

    4 ek olvasztott zsiradék

    Hozzávalók az ízesítéshez
    A forgatáshoz most fahéjas eritritet használtam, de legközelebb kipróbálom vaníliásan és diósan is a kürtőskalácsot! :)

    ElkészítésA tészta elkészítéséhez a lisztet, sütőport, és az eritritet keverjük össze. A négy tojást verjük fel villával, majd keverjük hozzá a lereszelt almát, a négy evőkanál olvasztott zsiradékot ( én kókuszolajat használtam), és végül keverjük össze a száraz hozzávalókkal. Ezután formázzunk gombócot a tésztából, és tegyük hűtőbe legalább fél órára.Közben melegítsük elő a sütőt, és készítsük elő, amin szeretnénk megsütni a kalácsot! Lehet használni alufóliával bevont sörös dobozt, ebben az esetben négy kalács lesz ebből a tésztamennyiségből. Én üres papírtörlő gurigát vontam be alufóliával, így két óriás kalácsom lett.
    Az alufóliával bevont gurigát kókuszolajjal megkentem, egy tálcára pedig fahéjjal elkevert eritritet öntöttem.

    A tésztát a pihentetés után felezzük meg, és egyenként nyújtsuk ki téglalap alakúra tapadásmentes sütőpapír között.

    DSC_0298Ezután szeljük fel őket 2 cm-es csíkokra, majd tekerjük fel a gurigákra a tésztacsíkokat. Nem baj, ha a tésztacsíkok között marad rés, mert forgatás és sütés közben teljesen elfognak tűnni.

    DSC_0307
    DSC_0349

    UPDATE:

    Betti, aki a ketogén-paleo irányvonalat követi, módosított a recepten és sütőformára is ad tippet. Próbáljátok ki így is ;-) Köszönjük Betti!

    Alma helyett pont ugyanannyi főtt, turmixolt cukkinit tettem bele, mint amennyi az alma lenne.

    1:4-es paleo dia wellness édesítőt használtam, az ugye 4x erősebb, mint a sima eritrit, abból így kellett 30g.

    Még egy ötlet, ha italos fémdobozra tekered, akkor állítva is lehet sütni. Nem kell forgatni és szép egyenletes lesz.

    Legközelebb csinálok eritrit szirupot és azzal kenegetem majd a külsejét(lehet úgy szép fényes lenne) és ha megsült, akkor fogom beforgatni cukros- dióba/fajéjba/stb

    Vagy még jó lehet a külsejére a kókuszvirágból  készített szirup (kókuszcukor+víz, +esetleg fahéj), mert az karamellizálódik is.

  • Adatkezelési tájékoztató
  • Általános szerződési feltételek
  • Rólunk írták
  • Kapcsolat
  • Rendelését elküldtük
  • Jelszó megváltoztatása

  • Kezdőoldal
  • Általános szerződési feltételek
  • Webshop
  • Kapcsolat

© 2016 | Az oldal üzemeltetője: AttikaSites | Minden Jog Fenntartva |