Andrea készítette a Facebook Lisztvarázs alkotócsoportjában:
Tegnap májgaluska leves készült nálunk. Állaga a grízgaluskáéhoz hasonlít, finom, puha, szivacsos.
A májgaluska hozzávalói:
- 500 gr.csirkemáj
- 3 ek. zsír
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 kisebb tojás
- Snidling
- 2-3 csipet szerecsendió
- 18 gr. útifűmaghéj
- 45 gr. tápiókakeményítő (nálam kb.a fele nyílgyökérliszt volt)
- 2 púpos ek. Lisztvarázs
(Tovább a vásárláshoz: 500g-os / 1000g-os / 2500g-os) - só, bors
A májat megtisztítjuk, a reszelt fokhagymával, a tojással és a zsírral botmixerrel, vagy késés aprítóval leturmixoljuk, a száraz hozzávalókat belekeverjük, és kb.fél órát állni hagyjuk. Így egy igencsak lágy masszát kapunk, gombócot nem lehet formálni belőle, de két evőkanállal kicsi megformázni (mint a klasszikus gríznokedlit) és a gyöngyöző levesbe szaggatni lehet.
Off