A spenótgombócok annyira finomak, hogy a spenótellenes tábor is beadhatja derekát ;-)
Hozzávalók 4 személyre:
8 db csirke alsócomb
2 ek méz
2 ek dijoni mustár
0,5 dl olíva olaj
spenótgombóchoz:
300 g fagyasztott spenótlevél
4 db tojásfehérje
150 g PaleoLét Lisztvarázs
2 púpozott tk só
2-3 nagy gerezd fokhagyma
Elkészítés:
1. Fogyasztás előtti este pácold be a combokat a méz-mustár-olaj keverékébe.
2. Szintén előző este vedd ki a fagyasztóból a hűtő részbe a spenótleveleket.
3. Másnap a combokat sózd be, majd 180 fokos, légkeveréses sütőben süsd lefedve 45 percig, majd további 15-20 perc alatt fedés nélkül süsd készre.
4. A hús tepsiben visszamaradt zsírját higítsd kókusztejszínnel és sűrítsd – mennyiségétől függően – 0,5-1 ek Lisztvarázzsal, majd folyamatos keverés mellett melegítsd össze.
5. A spenótleveleket késes apriítóban törd össze, majd mehet hozzá a tojásfehérje, só, zúzott fokhagyma és a lisztvarázs. Homogenizáld.
6. Forrásban lévő sós vízbe kanalazz gombócokat, majd miután feljött a víz felszínére, 1-2 perc múlva szürheted is. Ezt követően a leszűrt gombócok mindkét oldalát forró kókuszolajban süsd ropogósra. Vigyázz, jól csöpögtesd le a kifőtt gombócokat, hogy ne pattogjon az olaj!
7. Ha időt spórolnál és kihagynád a főzést és csak forró olajban sütnéd ki a gombócokat, bátran tedd meg, úgy is nagyon fincsi ;-)
Off