Nagy öröm, ha valami azon túl, hogy egészséges, finom és még szép is ugye? Készítsetek Ti is almarózsát!
Hozzávalók 6 db-hoz:
Tészta:
4 db közepes tojás
40 g eritrit
200 g PaleoLét lisztvarázs
100 g reszelt alma
Almaszirmok:
3 db közepes méretű alma
50 g eritrit
1/2 citrom leve
1 tk fahéj
2,5 dl víz
Elkészítés:
1. Keverd össze a folyékony hozzávalókat úgy, hogy az eritrit olvadjon el, majd keverd hozzá a Lisztvarázst.
2. Az így elkészült tésztát tedd a hűtőbe folpackba csomagolva legalább egy órára.
3. Az almákat vágd félbe, majd a felvágás előtt vagy után vágd ki a mágházát. Ezt követően szeleteld vékony szeletekre.
4. A vizet az eritrittel, fahéjjal és a citrom levével keverd el, majd öntsd rá az almára. Ezt követően akár mikrohullámú sütőben melegítsd 3 percig, hogy kissé puhuljon meg az alma, ezáltal tekerhetővé váljon.
5. Szűrd le az almaszeleteket, hűtsd ki.
6. A tésztát vedd ketté, majd két részletben, két folpacklap között nyújds ki, óvatosan vágd fel, majd helyezd rá az „almaszirmokat”.
7. Tekerd fel és helyzed szilikonos muffinsütőbe vagy sütőpapírral kibélelt muffinsütőbe.
8. Kb. 25 perc alatt süsd készre. Jó étvágyat! :-)
Tipp: A párolásból visszamaradt kb. 2,5 dl almalét keverd el 3 dl sűrű kókusztejjel, majd készíts belőle vanília sodót a rózsákhoz, PaleoLét vanília puding felhasználásával.
Off