Kérem az ajándékot!

  • Checkout
  • My Account

0 tétel

  • Kezdőoldal – termékajánló
  • Webáruház
  • Vegan, Keto, Paleo BREAD BAKING MIX
  • Alapreceptek Lisztvarázshoz
  • Hol kapható?
  • Szállítási információk
  • Bemutatkozás
  • Paleo bejgli és mézeskalács Posted október 18, 2015

    Off

    bejglis

     

    Hozzávalók 1 db nagy méretű, 16 szeletes bejglihez:

    2 db közepes méretű tojás

    50 g reszelt alma(héj nélkül és nagyjából nyomkodd ki a levét, ha túl lédús lenne) VAGY paleo kovász (ugyan mivel eritritet teszünk a tésztába, plusz emelkedést ne várjunk, viszont hihetetlen szuper emulgáló hatása van!! Csodaszuper tésztánk lesz!

    30 g eritrit

    150 g PaleoLét lisztvarázs

    1 tk PaleoLét sütőpor

    2 ek olvasztott sertés, kacsa zsír

    10 g víz (csak a kovászos verzióhoz!!!)

    1 db tojás a bejgli lekenéséhez

    Máktöltelék (1 adag tésztához a fenti recept alapján) :

    100 g őrölt mák

    60 g eritrit

    1 kk vanília őrlemény

    4 ek sárgabarack lekvár

    1 narancs reszelt héja

    1 narancs leve

    1 marék mazsola, melyet előzőleg a narancslében áztattunk

    Sűrűre összefőzzük a hozzávalókat, majd kihűtjük és mehet a tésztára.

    Dió töltelék (1 adag tésztához a fenti recept alapján):

    100 g őrölt dió

    50 g eritrit

    1 kk vanília őrlemény

    4 ek sárgabarack lekvár

    1 narancs reszelt héja

    1 narancs leve

    1 marék mazsola, melyet előzőleg a narancslében áztattunk

    Sűrűre összefőzzük a hozzávalókat, majd kihűtjük és mehet a tésztára.

    Édesítőszer-mentes Dió töltelék (1 adag tésztához a fenti recept alapján):

    45 g frissen facsart narancslé

    8 g mazsola

    55 g vajpuha datolya

    55 g darált dió

    A mazsolát áztasd a narancslébe kb. 10-15 percre, majd keverd hozzá a vajpuha datolyát, amit előzőleg villával pépesre nyomkodtál. Keverd hozzá a diót, végül add hozzá a mazsolát a narancslével együtt.

    A töltelék hozzávalóit csak össze kell keverni és mehet a tésztára.

    Marcipán töltelék (1 adag tésztához a fenti recept alapján):

    150 g Mandula liszt (hántolt földi mandulát használtam)

    50 g eritrit

    3 g rum aroma

    50-55 g víz (annyi, hogy kenhető masszát kapjunk)

    A töltelék hozzávalóit csak össze kell keverni és mehet a tésztára.

    Elkészítés:

    1. A száraz és a nedves hozzávalók összekeverését követően gyúrj a tésztából gombócot, majd folpackba csomagolva tedd félre pihenni kb. fél órácskára míg elkészíted a tölteléket.

    2. Tapadásmentes sütőpapíron nyújtsd 0,3-0,5 cm vastagságúra, téglalap alakúra, majd a választott tölteléket óvatosan simítsd a tetejére úgy, hogy a két szélét behajtod, ezt követően hosszanti irányban a sütőpapírlap segítségével tekerd fel. Ha az almareszelékes tésztát készíted, pici lisztvarázst hints a sütőpapírra, mielőtt nyújtanád és a tésztára is.

    3. Tojássárgájával kend le a rudat, majd, ha megszáradt fehérjével is. Ezt követően óvatosan szurkáld meg. A két lekenés között fontos a száradás, hogy igazán márványosan gyönyörű legyen ;-) Ha idő szűkében vagy, akkor csak kend le felvert tojással, szurkáld meg és mehet is az előzőleg előmelegített sütőbe.

    4. 175 fokos sütőben, alsó-felső sütésen, süsd 40-45 percig. (sütőfüggő, figyelgesd az uccsó 10 percben)

    Mézeskalács:

    170 g Lisztvarázs
    2 M-es tojás
    3 g PaleoLét sütőpor
    3 tk Lucullus Mézeskalács fűszerkeverék
    120 g méz

    A hozzávalókat a felsorolt sorrendben keverd össze, majd folpackba csomagolva 30 percet hűvös helyen pihentesd. Lisztvarázzsal hintett felületen nyújtsd kb. 0,5 cm vastagra. Szúrd ki, majd 175 fokos sütőben 6-7 perc alatt süsd készre. Tojásfehérjébe vagy citromlébe elkevert por eritrittel díszítsd.

    Ebből az adagból – formától függően – kb. 20 db mézeskalács lesz.

    Mézeskalács máz:

    100g por eritrit, 1/2 tojásfehérje (kb. 16g), 3 csepp citromlé. Alaposan keverd ki, majd habzsákból mehet is a kalácsok tetejére.

    • Adatkezelési tájékoztató
    • Általános szerződési feltételek
    • Rólunk írták
    • Kapcsolat
    • Rendelését elküldtük
    • Jelszó megváltoztatása

    • Kezdőoldal
    • Általános szerződési feltételek
    • Webshop
    • Kapcsolat

    © 2016 | Az oldal üzemeltetője: AttikaSites | Minden Jog Fenntartva |