Évekkel ezelőtt, amikor már tanfolyamon tanítottam a paleo kenyér sütésének fortélyait láttam a résztvevőkön, hogy már a kisült kenyér látványa is lenyűgözte őket és amikor lekanyarintották a kenyér csücskét, merthogy ennek a kenyérnek az is van! :-) Amikor frissen, ropogósan minden feltét nélkül beleharaptak…az arcuk a „megérkezésről” tanúskodott…arról, hogy igen, ez az érzés kell ahhoz, hogy a paleo kezdeti időszakát „átvészeljék”. Hisz minden kezdőnek az elsődleges cél a hagyományos ételek paleós köntösbe való bújtatása.
2 db közepes méretű (M) tojásfehérje
6 db közepes méretű (M) egész tojás
70 g reszelt alma
250 g PaleoLét Lisztvarázs
6 g PaleoLét Sütőpor
5 g só
25 g kókusz olaj
1. A hozzávalókat keverd össze, majd hagyd pihenni, legalább 45 percet.
2. Melegítsd elő a sütőt 180 fokra, légkeverésre,
3. Nedves kézzel formálj kenyérformát a tésztából.
4. Helyezd sütőpapírral bélelt sütőlapra.
5. Óvatosan vágd be a tetejét három helyen éles késsel, viszonylag mélyen.
6. Süsd készre 50 perc alatt
65 dkg-os, egész családnak elegendő kenyeret fogsz kapni, amit, ha egyedül fogsz fogyasztani, szeletelj fel és kis csomagokba tedd a fagyasztóba. Fogyasztás előtti nap estéjén vedd ki a fagyasztóból, hagyd szobahőmérsékleten kiolvadni és meg is van az aznapi kenyérkéd.
MINDEN AMI PALEO, LISZTVARÁZSBÓL MEGVALÓSÍTHATÓ! :-)
Off