Nagyon egyszerű pizzás csiga receptet hoztam nektek. A sütés előtti este keverd össze a tésztát, hagyd letakarva hűtőben pihenni (legalább 6-8 óra pihenési idő szükséges), majd másnap süsd meg. Ha nálatok is kedvenc lesz, készítsd el nagyobb adagban és gombócozva fagyaszd le. A felhasználás előtti napon vedd ki a fagyasztóból, hagyd szobahőmérsékleten kiolvadni. A pizzakrémet is fagyaszthatod. Így az előkészülettel, 10 perces munkával, 30 perc alatt kész is a frissen sült pizzás csiga :-)
Hozzávalók:
1 db közepes méretű (M) tojásfehérje
3 db közepes méretű (M) egész tojás
25 g reszelt alma(héj nélkül)
125 g PaleoLét Lisztvarázs
3 g PaleoLét sütőpor
2 g só
1 tk morzsolt oregánó
1 tk morzsolt bazsalikom
olíva olaj (sütés előtti lekenéshez)
1 marék reszelt sajt a töltelékbe (kompromisszumos így opcionális)
Pizzakrém:
2 dl passzírozott paradicsom
1/2 tk só,
csipet bors,
1/2 tk borsikafű,
1/2 tk metélőhagyma,
1 gerezd fokhagyma,
1/2 tk oregánó, bazsalikom
2 tk eritrit
Elkészítés:
1. A tojásokat és a reszelt almát keverd össze, majd mehet hozzá a száraz hozzávaló. Alaposan keverd össze és mehet a hűtőbe letakarva pihenni. Ne ijedj meg a híg tésztától, másnapra tökéletes, gyúrható állaga lesz :-)
2. Másnap a kész tésztából csípjél gombócokat, majd Lisztvarázzsal hintett felületen hengergesd meg, majd picit lapítsd el és mehet is rá az előzőleg sűrűre összefőzött, kihűtött töltelék. Lehet intenzív fűszerezésű a pizzakrém, hogy domináljon a tészta mellett :-)
3. Szórd meg reszelt sajttal, majd óvatosan tekerd fel és sorakoztasd sütőpapírral bélelt sütőlapra.
4. Olívaolajjal spricceld meg vagy kend le, majd 180 fokon, légkeverésen, 20 perc alatt süsd készre.
Off