A kollégáid biztos, hogy rámozdulnak, így álcázva fogyaszd és semmiképp ne említsd fogyasztásakor a következő szavakat:”paleo” és „frissen sült”, „ropogós”, meg azt se, hogy „extra sajtos”. :-)
Összesen négy nagyméretű bagettet sütöttem, melyek kétféle tésztából készültek.
A lányok a suliba 1-1 sajtos bagettet vittek (a sajt miatt kompromisszumos, autoimmunként nem fogyasztom)
Mi Norbival pedig 1-1 bacon kockás bagettet vittünk.
Hozzávalók a 2 db óriás (4 db közepes) szalonna-kockás bagetthez:
4 db közepes méretű tojás
160 g PaleoLét Lisztvarázs
1 csapott tk só
1 csapott tk PaleoLét sütőpor
40 g Koko kókuszmargarin
1 db tojássárgája a lekenéshez
1 szelet szalonna kockákra vágva
(ha turbózni szeretnéd a bagettet, akkor egy szelet szalonnát kockázhatsz a tésztába is és zöldségkockákat is tehetsz bele ;-) )
Hozzávalók 2 db óriás (4 db közepes) sajtos bagetthez:
4 db közepes méretű tojás
160 g PaleoLét Lisztvarázs
1 csapott tk só
1 csapott tk PaleoLét sütőpor
60 g reszelt Cheddar sajt
1 db tojássárgája a lekenéshez
1 marék reszelt sajt szóráshoz
Elkészítés:
1. Keverd össze a tojásokat, majd mehetnek hozzá a száraz hozzávalók.
2. A szalonnakockás bagettnél mehet a margarin, a sajtosnál pedig a sajt.
3. Néhány percig pihentesd, addig készítsd elő a bagettsütőt, melyet picit olajozz ki. Ha nincs, ne keseredj el, sütheted sütőpapírral bélelt sütőlapon is :-)
4. A hosszú bagetthez, olajozd be a munkalapodat, majd hengergess bagettformát és óvatosan helyezd a sütőformába.
5. Tojássárgáját keverj el pici vízzel, majd kend át a bagettek tetejét. A szalonnást szórd meg szalonnakockákkal, a sajtost pedig reszelt sajttal.
6. Süsdd kb. 25 perc alatt 180 fokon, légkeverésen aranybarnára, ropogósra.
7. Jó étvágyat!!!!!!!! :)
Off