Ildikó készítette a Facebook Lisztvarázs alkotócsoportjában :
Tojásmentesen készítettem gnocchit, spenótos változatban.
Hozzávalók:
- 350 g édesburgonya (nyersen, tisztítva mérve)
- 120-130 g Lisztvarázs
(Tovább a vásárláshoz: 500g-os / 1000g-os / 2500g-os)
Megfőztem az édesburgonyát, és azonnal áttörtem. Éjszaka hűtőben pihent. Ez fontos, mert ha azonnal felhasználod, más lesz a liszt aránya!
Összegyúrtam, és már formáztam is lisztezett szilikon lapon. Forrásban lévő vízbe tettem, amikor feljött a felszínre, hagytam 2 percig főni, utána leszűrtem, és hideg vízzel átöblítettem.Friss spenótót olivaolajon megfonnyasztottam, adtam hozzá sót, borsot, mandulajoghurtot, sörélesztőpelyhet, fokhagymát, ebben átforgattam óvatosan a gnocchit és Violife sajttal tálaltam.



Off