Főként farsang idején kerül figyelmünk középpontjába a fánk készítés. Egyébként pedig az autentikus farsangi időszakon túl is izgalmas menüvariáció lehet egy tartalmas levessel.
Hozzávalók 8 db fánkhoz:
4 db M-es tojás
50 g eritrit
140 g PaleoLét Lisztvarázs
5 g PaleoLét sütőpor
Elkészítés:
1. A tojásokat keverd össze az eritrittel, majd mehet hozzá a Lisztvarázzsal elkevert sütőpor.
2. Pihentesd fél órát, majd a tésztát négy részre osztva, olajozott kanállal kanalazd bő forró olajba.
3. Mindkét oldalát süsd aranybarnára úgy, hogy figyelj rá ne legyen túl forró az olaj és hideg sem ;-)
4. Tálald sárgabarack lekvárral.
Tipp:
Sárgabarack lekvárt készíthetsz aszalt sárgabarack beáztatásával is, melyet a felpuhulás követően leturmixolsz.
Fontos, hogy PaleoLét sütőport használj, mert csak szódabikarbónával sötétebb lesz a fánk.
Off