Nem hangzik ördöngősen ugye? Mégis sok háziasszonynak okoz fejtörést, hogy mivel készítsen habarást és a fasírtot hogyan panírozza paleósan.
Tökfőzelék hozzávalói 4 személyre:
1 kg gyalult fagyasztott tök
1 apró fej vöröshagyma
1 ek szárított vagy friss apróra vágott kapor
1 csapott ek. pirospaprika
2 tk. citromlé (ecet is lehet)
Habaráshoz:
2 púpozott ek PaleoLét lisztvarázs
1 dl kókusztejszín + 0,5 dl víz
Elkészítés:
1. A felkockázott hagymát kókusz olajon dinszteld meg, majd a tűzről lehúzva keverd hozzá a kaprot, majd hintsd meg pirospaprikával.
2. Tedd bele a tököt, majd miután puhára főzted készítheted a habarást, melyhez
3. a Lisztvarázst keverd össze a vízzel higított kókusztejszínnel. Néhány evőkanál forró vizet vagy néhány evőkanál forró főzeléket kanalazz a habaráshoz, majd mituán kiegyenlítődött a hőmérséklete a habarásnak, mehet a főzelékhez, melyet 1-2 perc forrást követően tálalhatsz.
Fasírthoz:
70 dkg darált hús
2 db tojás
2 púpozott evőkanál PaleoLét lisztvarázs
só, bors, hagyma
Elkészítés:
1. A darált húst keverd össze a fűszerekkel, tojással, majd mehet hozzá a Lisztvarázs.
2. Lapíts “pogácsákat”, majd forgasd bele Lisztvarázsba és bő forró kókuszolajban süsd mindkét oldalát aranybarnára.
Off