Mit tud a termék?
Összetevők: mandula liszt, arany lenmagliszt, kókusz liszt, rostkeverék(útifűmaghéj, bambusz), só, sütőpor(savanyúságot szabályozó anyag: borkősav, térfogatnövelő szer: nátrium-hidrogén-karbonát).
Kiadós!
Egy tasak liszt egy nagyobb, 20-25 szeletes, kb. 500 grammos kenyér elkészítéséhez elegendő. Napokig jól tárolható vagy részben/egészben légmentesen (alufólia, folpack stb.) fagyaszthatod.
Elkészítés: Kapcsold fel a sütőt 180 fokra, alsó-felső sütési funkcióra. Önts 260g langyos(~40°C) vízhez, 60g olívaolajat és a tasak tartalmát. Néhány mozdulattal keverd össze. Pillanatok alatt összeáll a tészta, felesleges tovább keverni. Bőven vizes kézzel vedd kezedbe a tésztát és folyamatosan nedvesen tartott kézzel simítsd egységesre a felületét, közben formázd a kívánt ovális vagy kerek formára. Tedd sütőpapírral bélelt tepsire, majd az előmelegített sütőben süsd 60 perc alatt készre. Rácson hűtsd ki, utána szeleteld.
A jó végeredmény érdekében tartsd be a fent leírtakat. Ne keverd túlságosan sok ideg, mert tömör lesz és nem fog kellőképpen megemelkedni. Ne tedd formába a kenyeret, hogy jól átsülhessen. Ha bizonytalan vagy a sütőd hőmérsékletében, használj sütőhőmérőt.
Összetevők: mandula liszt, arany lenmagliszt, kókusz liszt, rostkeverék(útifűmaghéj, bambusz), só, sütőpor(savanyúságot szabályozó anyag: borkősav, térfogatnövelő szer: nátrium-hidrogén-karbonát).
Elkészítés: 1 db 24 cm-es pizzához: Kapcsold fel a sütőt 200 fokra, alsó-felső sütési funkcióra. Önts 72g langyos(~40°C) vízhez, 25g olívaolajat és a tasakban található lisztkeverék felét kb. 77-78g-ot. Néhány mozdulattal keverd össze. Pillanatok alatt összeáll a tészta. Készítsd elő nyújtáshoz úgy, hogy lapos korongot formálsz belőle. Két sütőpapírlap között nyújtsd kb. 24 cm átmérőjűre. Tedd rá kedvenc feltéted, ha szeretnéd, hajtsd vissza a széleket, majd mehet is a sütőbe, ahol a feltét nedvességtartalmától, mennyiségétől függően 20-25 perc alatt süsd készre. Ha ropogósabban szeretnéd, pár perccel növeld a sütési időt.
A jó végeredmény érdekében tartsd be a fent leírtakat. Ne keverd túlságosan sok ideg, mert tömör lesz és töredezve tudod csak nyújtani. Ha bizonytalan vagy a sütőd hőmérsékletében, használj sütőhőmérőt.