Csodálatos, hogy már minden elkészíthető paleósan. Ha van otthon egy kis Lisztvarázsod, már baj nem lehet :-)
Emlékszem 4 évvel ezelőtt, amikor sűrítéssel próbálkoztunk, bizony a lenmagliszt és a szezámliszt került elő a polcról és az ilyformán sűrített ételek nem igazán arattak sikert családi körben :-)
Sőt a szezámmag, lenmag jellegzetes, domináns ízétől kimenekültek volna a világból :-)
A Lisztvarázst most zsemlegombóc készítéséhez és sűrítéshez használtam a következőképpen:
Hozzávalók 10 db zsemlegombóchoz:
3 db tojás
1 cs tk só
1 tk apróra vágott petrezselyem
105 g PaleoLét Lisztvarázs
1 tk PaleoLét sütőpor
1 ek kókuszolaj
1 szelet száraz paleo kenyér (ha nincs száraz, akkor pirítsd meg)
Elkészítés:
1. A tészta hozzávalóit a kenyér kivételével keverd össze, majd hagyd állni legalább 20-30 percet.
2. Míg pihen a tészta, áztasd be növényi tejbe vagy vízbe a száraz kenyeret és tégy fel vizet forrni.
3. Dolgozd hozzá a tésztához a kinyomkodott, áztatott kenyeret, majd nedves kézzel formálj közepes nagyságú gombócokat. Főzd sós, lobogó vízbe 8-10 percig, miután feljöttek a víz tetejére.
4. Csepegtesd le és már tálalhatod is. Izgalmasabbá teheted a gombócot, ha körbepirítod forró olajban.
Mártás sűrítése:
A leturmixolt zöldségeket, ha szükséges sűrítsd 1- 2 ek Lisztvarázs és 1 dl kókusztej keverékével.
Off